Woman at the beach in bikini

Wereldoceanen Dag en de Rol van Duurzame Mode voor een Gezonde Oceaan

Op 8 juni vieren we Wereldoceanen Dag, een gelegenheid om stil te staan ​​bij de vitale rol die oceanen spelen in ons ecosysteem en de uiteindelijke om ze te beschermen. Hoewel we de impact van klimaatverandering en vervuiling op de oceanen erkennen, is het belangrijk om ook bewust te zijn van ons eigen consumptiegedrag. In deze blogpost delen we enkele afbeeldingen van de website World Ocean Day en laten we zien hoe wij als Pavo Couture bijdragen aan een duurzame kledingindustrie.

Op 8 juni vieren we Wereldoceanen Dag , een gelegenheid om stil te staan ​​bij de vitale rol die oceanen spelen in ons ecosysteem en de afloop om ze te beschermen. Hoewel we de impact van klimaatverandering en vervuiling op de oceanen erkennen, is het belangrijk om ook bewust te zijn van ons eigen consumptiegedrag. In deze blogpost delen we enkele afbeeldingen van de website World Ocean Day en laten we zien hoe wij als Pavo Couture bijdragen aan een duurzame kledingindustrie .

Volgens de website World Ocean Day (worldoceanday.org) is de mode-industrie verantwoordelijk voor 20% van de wereldwijde industriële watervervuiling. Dit komt voornamelijk door de grote stoffen water die nodig zijn voor de productie van kleding, daarnaast het lozen van giftige chemicaliën in waterwegen. Daarnaast draagt ​​de mode-industrie bij aan plasticvervuiling door het gebruik van synthetische vezels en de overproductie van kleding die vaak op stortplaatsen in de oceanen voorkomt.

Pavo's visie naar een duurzame kledingindustrie

Wij als Pavo Couture begrijpen de urgentie van een duurzame kledingindustrie. Het is onze visie om een ​​positieve impact op het milieu te hebben. We werken daarom samen met die voldoen aan de internationale normen voor duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden.


Een van de belangrijkste manieren waarop Pavo Couture aan een duurzame kledingreindustrie werkt, is door het gebruik van duurzame materialen . We kiezen bewust voor biologisch katoen, dat wordt geproduceerd zonder schadelijke pesticiden en insecticiden. Door te kiezen voor duurzame materialen verminderd Pavo Couture niet alleen de impact op de oceanen, maar ook op de bodem en het grondwater. Daarnaast werkt Pavo Couture samen met die zich inzet voor het verminderen van het waterverbruik en het verminderen van afval. Ze streven ernaar om overtollige stoffen te vermijden en gebruik te maken van gerecyclede materialen wanneer mogelijk. Dit draagt ​​bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval die uiteindelijk in de oceanen terechtkomt en zwaar een duurzame kledingindustrie is.


Pavo Couture moedigt ook bewust consumenten aan. Wij geloven in het creëren van tijdloze stukken die niet zelfstandig zijn aan snelle trends. Bovendien zijn onze producten kwalitatief hoogwaardig, zodat ze langer duurzaam. Dit vermindert de vraag naar frequente kledingaankopen en draagt ​​bij aan het verminderen van de druk op de oceanen.


Om onze duurzaamheid aan duurzaamheid verder te onderstrepen, werken we samen met het Oeko-Tex keurmerk. Dit wereldwijd erkende certificeringssysteem ontbrekende van stoffen in onze textielproducten. Het Oeko-Tex-keurmerk richt zich ook op de milieuprestaties van textielproductiebedrijven, waardoor watervervuiling wordt verminderd en natuurlijke synthetische worden beschermd.

Vrouw in lingerie
Pavo Couture
Vrouw met lingerie aan
Pavo Couture

Het OEKO-TEX-keurmerk

Een belangrijk initiatief dat helpt bij het eerlijke van een duurzame textielindustrie, is het Oeko-Tex keurmerk. Het Oeko-Tex keurmerk is een wereldwijd erkend certificeringssysteem voor textielproducten, dat garant staat voor het ontbreken van stoffen in alle stadia van de textielproductie. Het keurmerk is ontwikkeld door de International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology, en het biedt consumenten en geproduceerd een betrouwbare indicator voor duurzame en veilige textielproducten.


Het keurmerk richt zich op verschillende aspecten van duurzaamheid en milieubescherming. In de basis is het dat textielproducten vrij zijn van schadelijke stoffen die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de consumenten en het milieu. Het keurmerk hanteert strikte limieten voor de aanwezigheid van chemicaliën, zoals zware metalen, pesticiden en formaldehyde, die standaard kunnen zijn bij contact met de huid.


Daarnaast stelt het Oeko-Tex keurmerk ook eisen aan de milieuprestaties van textielproductiebedrijven. Dit omvat het uitgesloten van het water- en energieverbruik, het beperkte van de uitstoot van stoffen en het effectieve van afvalvermindering en recycling. Het keurmerk bevestigt bedrijven om duurzame productiemethoden te implementeren en continu te streven naar verbetering van hun milieu-impact.


Het Oeko-Tex-keurmerk heeft een aanzienlijke impact op het milieu. Door de eisen op het gebied van chemische veiligheid en milieuprestaties, draagt ​​het bij aan het verminderen van watervervuiling, het behoud van natuurlijke conventionele en het beperkte van de ecologische voetafdruk van de textielindustrie. Consumenten die kleding kopen met het Oeko-Tex-keurmerk, kunnen erop vertrouwen dat deze producten voldoen aan hoge normen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Door te kiezen voor textielproducten met het Oeko-Tex keurmerk, ondersteunen wij merken en produceren die zich inzetten voor een duurzamer milieu. Bovendien verbetert dit keurmerk ook andere spelers in de textielindustrie om hun processen te verbeteren en bij te dragen aan een meer verantwoorde en milieuvriendelijke sector.


Wij zijn trots om te zeggen dat we onze producten van Pavo Couture met dit keurmerk kunnen verkopen, waardoor onze consumenten erop kunnen vertrouwen dat ze bijdragen aan een duurzame kledingindustrie en een positieve impact hebben op het milieu.