Women laying on bed

Podcasts die je meer leren over Feminisme en zelfliefde

Vandaag hebben we voor jou een aantal podcast uitgezocht in het teken van Feminisme en zelfliefde. Podcasts waar je echt wat van kunt leren!

Podcast, wie luistert dat aanwezig niet. In deze tijd maakt iedereen over elke poep en scheet een podcast. Zo heb je misdaadpodcast, podcast over boeken, films, persoonlijke podcast en nog veel meer. Natuurlijk is het leuk om een ​​podcast te luisteren voor de lol, maar nog leuker is het als je er ook echt een les uit kunt halen. Hoe lekker is het nou om zelfs een Podcastje van 30 minuten te luisteren tijdens het klaarmaken, in plaats van weer een serie aanklikken.

Vandaag hebben we voor jou een aantal podcast uitgezocht in het teken van Feminisme en zelfliefde. Podcasts waar je echt wat van kunt leren!

Verdomde schat

Damn honey de podcast is een gelijkwaardige podcast over alles wat vrouwen meemaken. Van fast fashion, menstruatie, borsten, catcalling en NIET moederschap tot aan porno, abortus en nog veel meer


De podcast wordt gehost door Nydia en Marie Lotte. Vaak schuift er ook nog een gast aan tafel. Deze deelt dan zijn/haar eigen ervaringen, kennis en expertise over bepaalde onderwerpen.

De onderwerpen die voorbij komen worden niet altijd veel te weinig opgepikt door de mainstream media en met de podcast bieden Marie Lotte en Nydia een podium aan stemmen en verhalen die we nauwelijks horen.


DAMN, HONEY brengt graag mensen bij elkaar, zowel online als offline. Organiseer daarom de meiden meerdere evenementen, sta ze in het theater en heb ze een boek geschreven! Neem vooral een kijkje op de site

De schuldige feministe

The Guilty Feminist is een feministische comedy-podcast gehost door Deborah Frances-White. De podcast, gemaakt door Frances-White en Sofie Hagen in 2015, toont gasten in een panel om onderwerpen te bespreken over en gerelateerd aan feminisme, en wordt opgenomen voor een live publiek.


Op een luchtige manier worden onzekerheden als vrouw in de samenleving aangekaart. Echt een must-listen .

Dipsaus

DIPSAUS is dé tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Gepresenteerd en opgericht door Anousha Nzume, Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi.


Waarom is zo een podcast nou zo belangrijk?

De podcast Dipsaus is geboren uit de behoefte van mensen om maatschappelijke relevante onderwerpen, en verhalen vanuit het perspectief van vrouwen van kleur te vertellen. Zo krijgt iedereen een kans om te spreken. Zodoende vinden veel Nederlanders van kleur dat de media geen goede afspiegeling zijn van de multiculturele en diverse samenleving.

Gelukkige plek

De Britse journaliste Fearne Cotton interviewt in haar podcast "Happy place" gasten met bijzondere verhalen. Zo worden lastige onderwerpen als verslaving, de dood en depressie besproken. Waar vooral de focus op ligt is het herstellen. Terugvinden van geluk, en de draad weer oppakken.

Deze podcast is dan ook behoorlijk inspirerend, inspirerend en actief.


Happy place is ontwikkeld tot een ware gemeenschap. Met een website met relevante blogs en festivals waar je elkaar kunt leren kennen!