The safe space club

Laten we het hebben over: De Safe Space Club

Na seksueel geweld ben je juist op zoek naar erkenning, herkenning en vooral een warm bad waar je terecht kunt komen. Dit vind je bij de Safe Space Club

Bijna de helft van alle vrouwen maakt in haar leven een vorm van seksueel geweld mee. Wist je dat 50% van de slachtoffers geen hulp zoekt? Dit wordt meestal niet gedaan door schaamte. De Safe Space Club kan deze slachtoffers wél bereiken. Op deze manier krijgt u ook zij die hulp nodig hebben, de nodige begeleiding. De Safe Space Club is een team van vrijwilligers die slachtoffers maken van infectueus geweld bijstaat met op maat gemaakte hulp. Het doel? Het doorbreken van vicieuze cirkels van seksueel geweld.

De Safe Space Club, een initiatief van Stichting Together We Rise (TWR), is opgericht door Sara Alaoui-Dekker. Sara Dekker, zelf ook slachtoffer van seksueel geweld, liep tijdens haar verwerkingsproces tegen talloze problemen aan. De hulp waar ze behoefte aan hadden kon ze niet vinden. “De meeste organisaties voelen kil, professioneel en afstandelijk aan”, zegt Sara. “ Dit moet anders kunnen denken Sara dan ook.


Na seksueel geweld ben je juist op zoek naar erkenning, herkenning en vooral een warm bad waar je terecht kunt komen. Een plek waar je dan ook hartelijk wordt verwelkomd. Als ervaringsdeskundige wil Sara haar kennis delen, en vooral voorkomen dat anderen in dezelfde koude slechte landen terechtkomen.

Stichting Samen staan ​​we op

Together we Rise, hierna genoemd TWR uitgesloten om het taboe rondom seks en intiem geweld te doorbreken. Aandacht vragen voor de waarschijnlijk rondom de verwerking van ingeboren geweld, is waar TWR aandacht voor wilt vragen.


TWR werkt samen met verschillende organisaties, zoals: Gemeente Amsterdam, Centrum Seksueel Geweld, Het Rode Kruis, GGD Amsterdam, Steunpunt Seksueel Geweld, SportsGen verschillende jongerenorganisaties.

Ik wil helpen!

Het maakt echt niet uit welke vorm van incest geweld of grensoverschrijdend gedrag je hebt meegemaakt, jij bent welkom bij The Safe Space Club. Je hoeft niets uit te leggen, je wordt hier begrepen! Jouw gevoel telt!


De Safe Space Club is te bereiken via Chat, Whatsapp en Instagram DM!


Je krijgt binnen 4 uur (overdag) een reactie van een van onze ervaringsdeskundigen: van iemand die zelf ooit ook seksueel geweld heeft meegemaakt. Van iemand die jou echt begrijpt en die je verder kan helpen.

De werkwijze

TWR biedt door middel van het Safe Space Care Project (individueel of in groepsvorm) slachtoffers de herkenning, begeleiding en steun die zij nodig hebben en geeft hun de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier inzicht te krijgen in zichzelf en hun trauma.

Een ander belangrijk onderdeel van dit programma is dat de vrouwen klaarstaan ​​voor traumatherapie. Zij krijgen tijdens het programma kleuren en tools die zij nodig hebben om een ​​bepaald traject aan te kunnen. Daarnaast bouwen zij samen met de andere deelnemers aan een steungroep waar zij ook na het programma terecht kunnen voor hulp.


Het Safe Space Care Project bestaat uit acht (gezamenlijke) bijeenkomsten en acht uur één op één begeleiding gedurende acht maanden. Het doel is om gescheiden bij elkaar te komen en informatie en kennis met elkaar te delen wat de slachtoffers in staat moeten stellen om leiding te nemen over hun eigen verwerkingsproces. Daarnaast heeft iedere deelnemer één uur per maand beschikbaar voor persoonlijke begeleiding die zij naar eigen behoefte kunnen vormgeven. De deelnemers hebben een in totaal de keuze uit twaalf workshops. Tijdens de intakegesprekken wordt bepaald welke acht workshops het beste passen bij de groep/individu en hun behoefte

Steun door te doneren

TWR is volledig afhankelijk van donaties en steun van particulieren, sponsoren, organisaties en instellingen. Ze kunnen jouw harde gebruik steunen.

Je kunt een donatie overmaken naar het portemonneenummer NL35 INGB 0006514686, ten naam van Stichting Together We Rise, onder vermelding van 'donatie'.

Klik op deze link om te doneren

Beluister hier ons gesprek met:

Sara Alaoui-Dekker

Oprichter De Safe Space Club