Woman wearing body suit

Groen en glamoureus: Ontdek onze duurzame lingeriecollectie

Duurzaamheid is een trend in de lingerie-industrie. Steeds meer lingeriemerken zetten zich in om duurzame materialen en productiemethoden te gebruiken. Maar wat houdt duurzame lingerie eigenlijk in en waarom zou je kiezen voor duurzame lingerie?

Duurzame lingerie: Wat is het?

Duurzame lingerie zinvol naar lingerie die gemaakt is met respect voor mens en milieu. Het gaat om materialen en productiemethoden die zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Het kiezen van duurzame lingerie kan bijdragen aan een betere toekomst voor de planeet, belangrijk dus!


Er zijn verschillende manieren waarop lingerie duurzaam kan zijn. Zo kan het gebruik maken van biologisch katoen of andere milieuvriendelijke stoffen zoals bamboe of hennep. Deze stoffen worden vaak uitgebreid zonder het gebruik van schadelijke pesticiden en chemicaliën die het milieu kunnen vervuilen.


Een ander aspect van duurzame lingerie is het gebruik van gerecyclede materialen. Veel lingerie wordt gemaakt van synthetische stoffen zoals nylon en polyester, die niet biologisch afbreekbaar zijn en bijdragen aan de plastic vervuiling in onze oceanen. Het hergebruiken van deze materialen vermindert de hoeveelheid afval en vermindert de impact op het milieu.


Naast de materialen die worden gebruikt, is ook de productie belangrijk voor duurzame lingerie. Merken die zich inzetten voor duurzaamheid werken vaak met producenten die goede werkomstandigheden bieden aan hun werknemers en het milieu zo min mogelijk belasten. Er zijn bijvoorbeeld die hun lingerie producent met behulp van duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie.


Tegenwoordig zijn er genoeg merken die duurzame lingerie aanbieden, maar ook mooi en stijlvol zijn. Je hoeft dus zeker niet in te leveren aan stijl!

Vrouw met zwarte lingerie
Pavo Couture

De duurzame lingerie van Pavo Couture

De visie van Pavo is om de lingeriemarkt duurzaam te maken. Daarom bestaat een groot deel van onze productie uit gerecyclede kant en restmateriaal. De producten die niet van restmaterialen worden gemaakt, worden op een duurzame manier geproduceerd. We streven ernaar om alle producten te produceren met duurzame materialen. Eén stap tegelijk!


Wat we nu al doen:

1. Het materiaal: Alle fabrieken hebben OEKO-TEX-certificering voor productie en stoffen. Dit betekent dat alle textiel die we vrij gebruiken, van stoffen is. Wij gebruiken dus de beste materialen!

2. De verpakking: We gebruiken biologisch afbreekbare polybags om onze producten te verpakken. De doos waarin de lingerie wordt geplaatst is gemaakt van gerecycled karton!

3. De fabrieken: De fabrieken waar Pavo de lingerie geselecteerd zijn zorgvuldig geselecteerd, waar werknemers onder krachtige factoren werken met robuuste boven het minimumloon én waar ze waarde schrapping aan een goede tussen balans werk en privé. Zo wordt er meegedacht met vrouwelijke werknemers die voor hun gezin moeten zorgen of last hebben van menstruatie.