wine glasses drawing

National Wine Day! De 5 leukste wijnbars in Amsterdam

Deze week delen we ter ere van national wine day, onze favo wijn tentjes in Amsterdam met jou.

Deze week delen we ter ere van national wine day, onze favo wijn tentjes in Amsterdam met jou. De keuze is reuze. Wijnbarretjes vind je tegenwoordig namelijk overal in Amsterdam. We klagen hier zeker niet over, maar het kan de keuze wel wat compliceren. Hieronder lees je onze vijf favorieten.

In Favo van Pavo delen we elke vrijdag, vijf van onze favo’s. De leukste festivals, de beste eettentjes, de origineelste merken, nieuwe films en nog veel meer.

GlouGlou

GlouGlou de wijnbar waar je goed kan wijnen voor een prikkie. GlouGlou serveert voor de hippe Amsterdammer de lekkerste biologische wijnen. De bediening geeft je graag advies, zodat de wijnen die je drinkt volledig passen bij jouw smaak. Mocht je nog trek hebben kun je hier ook een goed gevulde kaasplank bestellen, gevuld met hapjes die echt een toevoeging zijn aan je wijntje. Leuk aan deze tent is dat je de heerlijke wijnen ook mee naar huis kunt nemen, deze kun je namelijk nog los aanschaffen in het winkeltje. Zo kun je ook wanneer je maar wilt een lekker glas inschenken voor jezelf.

Teds High Wine

Bij een goede borrel komt natuurlijk ook een hapje eten kijken. Bij Teds kun je genieten van een uitgebreid drie gangen menu, gepaard met wijntjes bij elke gang. Je krijgt niet drie maar wel vier drankjes. Bij aanvang staat er namelijk al een heerlijk glas prosecco op je te wachten. Dit alles voor de waanzinnige prijs van maar 35 euro per persoon. Vergeet niet van te voren te reserveren om jouw plekje te bemachtigen.

Reis je binnenkort af naar Utrecht, Den Haag, Haarlem, Rotterdam of Leiden, dan heb je geluk! Ook hier kun je genieten van een heerlijk uitgebreide high wine.


Clos wijnbar

“Clos” of wel een bijzondere wijnkamer, de plek waar meer dan honderd verschillende wijnen liggen te wachten op jou. Bij Clos wordt je meegenomen in de wondere wereld van wijn. De kaart bestaat uit wijnen, gemaakt door kleine wijnboeren en familiebedrijven. Dit proef je echt terug in de wijnen. Of je nu wilt borrelen, dineren of natafelen Bij Clos kan het allemaal.


Rayleigh & Ramsay

Rayleigh & Ramsay de snoepwinkel voor volwassenen zoals ze dat zelf zeggen, met meer dan 100 wijnen in het assortiment. Snoepwinkel kunnen we bij deze heel letterlijk nemen. Je kunt namelijk zelf je wijntje naar keuze tappen vanuit de wijn-dispensers. De keuze is dus echt reuze. Kiezen tussen honderd wijnen is natuurlijk best lastig. Vandaar dat de wijnen zijn ingedeeld op smaakprofiel, om de keuze wat te vergemakkelijken. Heb je nou je favoriete nieuwe wijn gevonden, dan hebben we goed nieuws voor je. De wijnen zijn ook online te bestellen. Zo heb je jouw favoriete wijntje ook in huis!

Shiraz Jardin des vins

Last but not least the owners fave; Shiraz Jardin des vins. een gezellige wijnbar in het hartje van Amsterdam. Er hangt hier een gezellige sfeer, “ het voelt aan als een wijntje doen in een gezellige huiselijke sfeer”. Naast vele wijnen proeven kan je bij Shiraz Jardin des Vins ook genieten van een uitgebreide menukaart. Zowel shared dining, als volledige maaltijden zijn hier te nuttigen. Tip: bestel de Valpolicella. Een heerlijke rode wijn uit Italië.