Two girls at the pool

5 Tips om je zomerkleur zo lang mogelijk te behouden.

De zomer is de tijd van het jaar waarin we genieten van de zon, het strand en activiteiten in de natuur. Een van de gewilde resultaten van deze zonnige dagen is een gezonde zomerkleur. Hier zijn vijf tips om je zomerkleur te behouden en je huid er stralend uit te laten zien:

Om zo lang mogelijk van je zomerkleur te genieten, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen en te beschermen.

Hier zijn vijf tips om je zomerkleur te behouden:


Door deze tips in je dagelijkse routine op te nemen, kun je niet alleen langer van je zomerkleur genieten, maar ook een gezondere en stralende huid behouden gedurende het hele jaar. Vergeet niet dat consistentie belangrijk is voor het behoud van je zomergloed en de totale gezondheid van je huid.

1. Hydrateer je Huid voor een Langdurige Zomerkleur

Het behouden van een gezonde en stralende zomerkleur begint met de basis: hydratatie. Het is van vitaal belang om je huid goed gehydrateerd te houden, vooral na bewezen aan de zon. Een eenvoudige maar effectieve manier om dit te doen, is door dagelijks een vochtinbrengende lotion of crème te gebruiken. Deze hydraterende producten helpen je huid soepel te houden, en een gehydrateerde huid zal je zomerkleur langer behouden.

2. Regelmatig exfoliëren voor een stralende zomerkleur

Exfoliëren is een cruciale stap om je zomerkleur te behouden. Het helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor je huid er frisser en stralender uitziet. Het gebruik van een milde scrub of een exfoliërende handschoen kan je helpen helpen. Maar let op, overdrijf het niet, want te veel exfoliatie kan juist leiden tot de zekerheid van je zomerkleur.


3. Bescherm je Huid tegen Overmatige Zonnestralen

Hoewel er onvoldoende is voor het krijgen van een mooie zomerkleur, is het ook belangrijk om je huid te beschermen tegen overmatig bewezen aan de zon. Te veel zon kan je huid beschadigen en je kleur sneller doen. Draag daarom altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Blijf in de schaduw tijdens de heetste uren van de dag om je huid extra te beschermen.

Een merk dat uitblinkt in huidbescherming is Biodermal. Hun producten zijn dermatologisch getest en bieden een scala aan producten die je helpt je huid te beschermen tegen de zon. Een van hun populaire producten is de Biodermal Gevoelige Huid Zonnemelk SPF 50 .

Gevoelige Huid Zonnemelk SPF 50

Deze zonnemelk biedt ras-spectrumbescherming, wat betekent dat het zowel tegen UVA- als UVB-straling beschermt. UVA-straling kan tot bijna veroudering van de huid leiden, terwijl UVB-straling verantwoordelijk is voor zonnebrand. Een goede zonnebrandcrème zoals deze beschermt tegen beide soorten straling.

4. Aftersun Producten voor een Langdurige Zomerkleur

Aftersunlotions of -gels zijn geweldige bondgenoten om je zomerkleur te behouden. Na een dagje in de zon kunnen deze producten je huid beïnvloed en hydrateren. Ze bevatten vaak ingrediënten zoals aloë vera en vitamine E, die helpen om je huid te verzachten en de kleur te behouden.


Biodermal biedt ook aftersunproducten die speciaal zijn ontworpen om je zomerkleur te ondergrond. Neem bijvoorbeeld de After Sun Bruinverlengende Melk .

After Sun Bruinverlengende Melk Deze aftersun is veilig met het Total Tanning System (TTS), wat bekend staat om het stimuleren en verlengen van de natuurlijke melanineproductie in je huid. De verzorgende formule trekt snel in en laat je huid zijdezacht, waardoor het ideaal is om je zomerkleur te behouden en te versterken.


5. Eet een Gezond Dieet voor een Stralende Huid

Wat je lichaam stopt, heeft ook invloed op de gezondheid van je huid en je zomerkleur. Voedingsstoffen zoals vitamine A en bètacaroteen kunnen bijdragen aan een gezonde huidkleur. Het is daarom een ​​goed idee om ingrediënten zoals wortelen, zoete aardappelen, spinazie en tomaten in je dieet te nemen, omdat ze rijk zijn aan deze stoffen. Vergeet niet om gehydrateerd te blijven door veel water te drinken, want hydratatie is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. Een goed gehydrateerde huid daardoor langer die stralende zomerkleur.

Kortom, met de juiste zorg, bescherming en voeding kun je die zomerkleur behouden waar je zo trots op bent. Onthoud deze tips en geniet van een stralende huid, zelfs na de zomermaanden. Vergeet niet om Biodermal-producten in te nemen voor een optimale huidverzorging en bescherming tegen de zon.

Dit waren de 5 tips om je zomerkleur te oplosbaar en zolang mogelijk te behouden.

Onthoud dat een zomerkleur uiteindelijk zeker zal zijn, maar met de juiste zorg en bescherming kun je ervoor zorgen dat jouw zomerkleur zo lang mogelijk blijft en het langer duurt voordat deze zeker zal zijn.

Meisje op het strand
Pavo Couture
Meisje op het strand met een hoed
Pavo Couture

Waarom is de juiste SPF zo belangrijk?


Zonbescherming is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. De zon, hoewel een bron van warmte en licht, zendt ook schadelijke ultraviolette (UV) straling uit die onze huid kan beschadigen en schadelijke gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Hier zijn enkele redenen waarom zonbescherming zo belangrijk is:


1. Huidkankerpreventie: Blootstelling aan UV-stralen kan leiden tot huidkanker, waaronder melanoom, het meest agressieve type. Regelmatig gebruik van zonnebrandcrème kan het risico aanzienlijk verminderen.


2. Voor komte veroudering: Zonneschade kan leiden tot vaste, fijne lijntjes, donkere vlekken en een slappere huid. Door zonnebrandmiddelen te gebruiken, vergroot u een jeugdige uitstraling.


3. Bescherming tegen zonnebrand: Zonnebrand kan onmiddellijke pijn en schade aan de huid veroorzaken. Zonbescherming met een hoge SPF voorkomt verbranding en de daardoor gepaard gaande ongemakken.


4. Oogbescherming: UV-stralen kunnen ook oogschade veroorzaken, zoals cataracten en oogmelanoom. Draag een zonnebril met UV-bescherming om uw ogen te beschermen.


5. Huidverzorging: Zonneschade kan leiden tot ongelijkmatige tint, pigmentvlekken en andere huidaandoeningen. Een goede zonbescherming helpt uw ​​huid gezond en stralend te houden.


6. Gezondheid van het immuunsysteem: Overmatige blootstelling aan de zon kan het immuunsysteem verzwakken, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor infecties.

Het gebruik van zonnebrandcrème met een breed spectrum SPF is een essentieel onderdeel van zonbescherming. Daarnaast is het dragen van droge kleding en het vermijden van directe zonblootstelling tijdens de heetste uren van de dag verstandig. Zonbescherming is niet alleen van belang voor onze huid, maar ook voor onze totale gezondheid en het behoud van een jeugdige uitstraling. Door bewust met de zon om te gaan en regelmatig zonnebrandmiddelen te gebruiken, kunnen we de krachtige effecten van UV-stralen verminderen en genieten van een gezonder, langer leven. Met een mooie zomerkleur.

Nog langer genieten van de heerlijke zon?

Shop bij pavo de beste badmode, nu in de uitverkoop!