bralette maat lingerie pavo couture

Het vinden van de juiste maat bralette: Ontdek onze handige stappen!

Het dragen van de juiste maat bralette kan een wereld van verschil maken in comfort en zelfvertrouwen. Veel vrouwen ervaren moeilijkheden bij het vinden van de perfecte maat. In deze blogpost delen we zes waardevolle stappen om je te helpen de juiste maat bralette te vinden en jezelf te verwennen.

Het dragen van de juiste maat bralette kan een wereld van verschil maken in comfort en zelfvertrouwen. Veel vrouwen ervaren echter problemen bij het vinden van de perfecte maat. Geen zorgen, wij staan ​​voor je klaar om je te begeleiden in dit proces! In deze blogpost delen we zes waardevolle stappen om je te helpen de juiste maat bralette te vinden en jezelf te verwennen.

Laat de band van de bralette maar komen

Een van de belangrijkste aspecten bij het vinden van de juiste maat bralette zorgt ervoor dat de band goed past en voldoende ondersteuning biedt aan je buste. Bij een bralette is het namelijk de band, niet de cups, de verantwoordelijke is voor het bieden van de meeste ondersteuning.


Om de band goed te controleren, begin je door je bralette te sluiten op de krachtige haak. Dit geeft je de mogelijkheid om de sluiting aan de passagierszijde nodig te hebben. Nu is het tijd om te controleren of de band de juiste pasvorm heeft. Plaats drie vingers onder de band. Als je gemakkelijk drie vingers kunt plaatsen zonder dat de band te strak aanvoelt, is dit een goede indicatie dat je de juiste maat gevonden hebt.


Een ander belangrijk aspect om op te merken is dat de band op zijn plaats blijft wanneer je je armen optilt. Til je armen langzaam omhoog en waarnemer van de band omhoog kruipt en van zijn oorspronkelijke positie verschuift. Als de band stevig op zijn plaats blijft zitten, zelfs wanneer je armen beweegt, is dit een teken dat de band goed past en voldoende ondersteuning biedt.

Controleer de pasvorm van de cups

Het is van cruciaal belang om aandacht te besteden aan de pasvorm van de cups bij het kiezen van de juiste maat bralette. De cups moeten mooi aansluiten op je borsten zonder open te staan.


Wanneer je een bralette voorbij bent, laat dan optekenen dat de cups niet goed passen. Als je merkt dat de cups te los zitten en een aantal vouwen in de stof vertonen, is dit een indicatie dat de bralette mogelijk een te grote cupmaat heeft. In dit geval is het wenselijk om een ​​kleinere cupmaat te overwegen. Door een maat kleiner te proberen, zul je merken dat de cups beter aansluiten en een meer gestroomlijnde look geven.


Aan de andere kant, als je merkt dat je borst uitpuilt aan de bovenkant of zijkant van de cups, is dit een teken dat de bralette te klein is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de cups voldoende ruimte bieden voor je borstweefsel zonder knellend of onduidelijkd aan te voelen. Door een maat groter te proberen, kun je ervoor zorgen dat je borsten comfortabel in de kopjes passen zonder overmatige druk of junk uitpuiling.

Controleer de ondersteuning

Hoewel een bralette geen beugels heeft, betekent dit niet dat het geen ondersteuning biedt. Integendeel, een goed ontworpen bralette is zo gemaakt dat je buste op een comfortabele en zichtbare manier omhult. Een belangrijk aspect om op te merken bij het vinden van de juiste bralette is de elastische band onder de buste.


De band treedt op als het fundament van de bralette en speelt een essentiële rol bij het bieden van de noodzakelijke ondersteuning. Het is belangrijk dat de band voldoende elasticiteit heeft om comfortabel rond je buste te passen, zonder te strak aan te voelen. Een te smalle band kan ongemak veroorzaken en je minimale bewegingsvrijheid. Daarom is het belangrijk om te controleren of de band niet in je huid snijdt.


Zorg ervoor dat de elastische band stevig maar niet substantieel vloeibaar is. Een goede test is om je armen omhoog te brengen en te zien of de band op zijn plaats blijft zitten en niet omhoog kruipt. Als de band op zijn plek blijft en je een comfortabel gevoel geeft terwijl je beweegt, is dit een indicatie dat de bralette voldoende ondersteuning biedt.

Laten we het middenstuk van de bralette bekijken

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan het middenstuk van de bralette. Het middenstuk, ook bekend als de gore, is het gedeelte dat de cups met elkaar verbinden. Het middenstuk moet plat tegen je huid liggen en je borsten mooi scheiden. Als je merkt dat het middenstuk omhoog komt en geen contact maakt met je huid, is dit een teken dat de bralette waarschijnlijk niet de juiste maat voor jou is.


Een bralette met een niet-passend middenstuk kan ongemak veroorzaken en de vermindering verminderen. In dat geval is het wenselijk om een ​​andere maat van stijl te proberen die beter bij je verleden. Soms kan het aanpassen van de cupmaat of het proberen van een ander model de oplossing zijn om een ​​bralette te vinden die goed verleden en comfortabel ontdekken.