Women

Woensdag 8 maart; Internationale Vrouwendag

Alles wat jij moet weten over Internationale Vrouwendag en meer!

Woensdag 8 maart is het weer zover; Internationale Vrouwendag. Dit is de dag waarop vrouwen over de hele wereld vieren wat vrouwen hebben bereikt en staat de vrouw echt centraal. Tot op de dag van vandaag strijden wij als vrouwen nog steeds voor gelijkwaardigheid. Wij leggen je graag wat meer uit over internationale vrouwendag en het ontstaan hiervan.

Internationale Vrouwendag


Internationale vrouwendag is een dag die wereldwijd wordt gevierd op 8 maart om de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen te erkennen en te vieren. Het is ook een dag om aandacht te vragen voor gendergelijkheid en de uitdagingen waar vrouwen over de hele wereld nog steeds mee te maken hebben.


Internationale Vrouwendag wordt al gevierd sinds 1909. Een jaar daarvoor gingen de vrouwen uit New York de straat op om te demonstreren voor een beter salaris, stemrecht en betere werkomstandigheden. 


Internationale Vrouwendag heeft elk jaar weer een ander thema. Dit jaar is het thema  "onbeperkt leefbaar"Kunnen wij als vrouwen wel onbeperkt meedoen vandaag de dag? En hoe beperkt is ons leven eigenlijk. Moeten wij als vrouwen zorgen dat wij een onbeperkt leven mogen lijden?

Wat kunnen we doen om ons leven als vrouw zijnde weer onbeperkt leefbaar te maken?

Voor al deze kwesties is een internationale vrouwendag nog zeker nodig

Women sitting on the couch with a pavo Bralette
Pavo Couture​​
Women with candles and pavo couture body
Pavo Couture​​

Wie zijn wij?


Pavo Couture zet zich in voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen. Wij hopen dat jij door het dragen van Pavo couture lingerie je empowered voelt.

Door het dragen van Pavo Couture lingerie geef je niet alleen blijk van jouw steun aan deze zaak, maar draag je ook bij aan de empowerment van vrouwen in verschillende gemeenschappen. 


Ambrace Equity is een initiatief dat zich richt op de bevordering van gendergelijkheid en vrouwenrechten in Afrika. Het doel is om vrouwen te ondersteunen bij het bereiken van economische onafhankelijkheid en hen te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en kennis om hun leven en dat van hun gemeenschap te kunnen verbeteren. Samen vieren wij internationale vrouwendag.

Doe je mee?


Doe je mee met onze campagne om aandacht te vragen voor gendergelijkheid? Post op 8 maart een filmpje in jouw mooiste Pavo Couture setje en voeg de hashtags #pavocouture, #AmbraceEquity en #internationalwomansday toe aan jouw post. Deel dit in je verhaal en tag ons!

Door jouw stem te laten horen en je ervaringen te delen, kunnen we samen werken aan een wereld waarin gendergelijkheid de norm is.


Laten we op woensdag 8 maart 2023 Internationale vrouwendag samen de uitdaging aangaan om genderongelijkheid aan te pakken en verandering teweeg te brengen.


Happy International Women’s Day!

Liefs, Team Pavo Amsterdam xx