girls with champagne glasses

Uiteten te duur? Deze 5 foodbloggers brengen jouw de leukste en lekkerste recepten.

Deze week in Favo van Pavo delen we met jou onze favoriete foodbloggers, die jouw maag goed gevuld houden.
De winkel opening en wie jarig is trakteer Reading Uiteten te duur? Deze 5 foodbloggers brengen jouw de leukste en lekkerste recepten. 6 minutes Next Hoger Libido? eet deze producten!

Food, food, food. Wie houdt er nou niet van een heerlijke pasta, een lekkere zomerse salade of een winterse stamppot. Het water loopt al in onze monden bij het schrijven van dit artikel. Het bedenken wat je moet eten kan soms wel uren duren, waarna je vaak weer een recept maakt dat je al tich keer hebt gemaakt. Daarom delen wij graag met jou onze 5 favoriete foodbloggers. Zo kom jij aan recepten niet te kort.

In Favo van Pavo delen we elke vrijdag, vijf van onze favo’s. De leukste festivals, de beste eettentjes, de origineelste merken, nieuwe films en nog veel meer.

1. Pien laat haar eten zien

Wil je Burrata? Dan ben je bij Pien Wekking op de juiste plek. Pien laat haar eten zien is ondertussen een heel begrip geworden in Amsterdam. Dinner party? bij Pien ben je op het goede adres. Haar Instagram pagina en kookboek staan boordevol heerlijke gerechten. In de corona periode begon Pien met het delen van haar recepten op Instagram. De gerechten die ze normaal gewoon haar vrienden maakte. Zoals pien zelf zegt liep dit een beetje uit de hand. Volgens ons wel zeker goed uit de hand gekomen, want er is een eigen kookboek uit voortgekomen met de meest heerlijke recepten.


We raden het kookboek van Pien zeker aan. Het boek is namelijk meer dan een kookboek. Je vind de meest lekkere recepten maar ook tips voor het aankleden van de tafel. Hoe leuk is dat! Daarnaast ziet het boek er ook gewoon heel erg leuk uit op je koffietafel.


Iedereen kan de recepten van Pien maken, of je nou een ster in de keuken bent of niet. Pien maakt vooral hippe gerechten in mediteraanse sferen.

2. Kookmutsjes

De zusjes Najat en Nadia zijn het brein achter kookmutsjes. In 2014 begon Najat met het delen van heerlijke recepten op facebook. 2 jaar later volgde de website. Deze website is nu een daverend succes met daarnaast ook een kookboek.


Het leuke aan de kookmutsjes is ook dat er buiten een kookboek ook servies, glazen, bakvormen en kruiden worden verkocht. Op deze manier kun jij het recept perfect namaken in zelfde vormen en smaken.


De recepten zijn echte stap-voor-stap recepten. Er worden verschillende recepten gemaakt. Van Hollandse pot, Amerikaanse klassiekers, Italaans, Indisch, Aziatisch en niet te vergeten de roots van de zusters, de Marokaanse keuken. Tussen de recepten vind je koekjes, cakjes, salades, stoofschotels, bites. Van alles dus! 

Big mac salades, Tajine, tex mex salades. Aan alles zit een kookmutsjes twist. 


Uitproberen dus!

3.Chickslovefood

Weinig ingrediënten, snel klaar en dan ook nog eens lekker. Dat is waar Nina & Elise van Chickslovefood voor staan. Vind hier pasta's, salades, smoothies, broodjes en nog véél meer.

Wij hebben er een sport van gemaakt om zo lekker mogelijk te koken met weinig ingrediënten.

Nina & Elise - Chickslovefood

Op de website van Chickslovefood vindt je elke dag minimaal een nieuw recept. Super, zo heb je elke dag wat te eten. Ook hebben ze meerdere kookboeken en verkopen ze nog leuke textiel en verschillende artikelen zoals meal plans, kruiden stickers en veel meer


Chickslovefood staat voor weinig ingredienten. Ook worden er zo veel mogelijk pure en onbewerkte producten gebruikt. Al geven de meiden ook aan dat ze echt niet op de drukke woensdag middag zelf mayonaise staan te maken. Wil je even sinnen kun je de lekkerste guilty pleasures vinden onder de rubiek Sinner sunday! De recepten zijn veel al vegetarisch met af en toe een uitschieter naar vlees of vis. Magere en light producten? die vind je hier niet. 

4. Soraya Riem

Soraya Riem kan je waarschijnlijk wel kennen van diens veelste leuke tiktoks. Dit is HET tiktok kanaal om te volgen voor de amateurchef. Je vindt op diens account namelijk recepten voor degene die niet moeilijk maar wel lekker wilt eten.


Door het Tiktok succes heeft Soraya ook een boek kunnen uitbrengen "Gruwelijk lekker". Dit boek staat boordevol comfortfood. Zowel het boek als de kookvideo's hebben niet één specifieke genre. Soraya maakt alles wat diens lekker lijkt. Van stamppot naar curry, enchiladas tot aan pasta. Alles is te vinden in tussen de recepten van Soraya.


Wat maakt Soraya nou een succes? De recepten zijn allemaal toegankelijk. Niet te veel poespas en alle ingrediënten zijn lekker te koop in de supermarkt. Geloof me, wij hebben ook niet zo een zin om voor 1 product 16 toko's af te struinen.

@sorayariem.psd Pasta alla gricia met verse truffel van @Olivijn Haarlem #truffel #kookvideo #foodtok #pastaallagricia #goodfood #guanciale ♬ Here With Me - d4vd

5. Dashofhealthyeats

Greatings from Dallas, Texas. De bloedmooie Chelsea Collins is de eigenaar van deze merknaam. 

Dash of healthy eats, de naam verklapt het eigenlijk al. Deze Influencer deelt de lekkerste gezonde recepten, deelt fashion tips en wellness tips. 


Actief op Youtube, als TikTok en Instagram. Je vind op haar pagina dus gezonde gebalanceerde maar toch lekkere recepten. Van salades, gezonde bowls, soepen en lekkere sapjes. 


Handig om te weten Chelsea is natuurlijk geen Nederlandse. De recepten staan dan ook in cups and pounds. We raden je dan ook aan om even een maatbeker te kopen met deze maten. Scheelt je weer omrekenen!