Two girls at the pool

5 Tips om je zomerkleur zo lang mogelijk te behouden.

De zomer is de tijd van het jaar waarin we genieten van de zon, het strand en activiteiten in de buitenlucht. Een van de gewilde resultaten van deze zonnige dagen is een gezonde zomerkleur. Hier zijn vijf tips om je zomerkleur te behouden en je huid er stralend uit te laten zien:

Om zo lang mogelijk van je zomerkleur te genieten, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen en te beschermen.

Hier zijn vijf tips om je zomerkleur te behouden:


Door deze tips in je dagelijkse routine op te nemen, kun je niet alleen langer van je zomerkleur genieten, maar ook een gezondere en stralende huid behouden gedurende het hele jaar. Vergeet niet dat consistentie belangrijk is voor het behoud van je zomergloed en de algehele gezondheid van je huid.

1. Hydrateer je Huid voor een Langdurige Zomerkleur

Het behouden van een gezonde en stralende zomerkleur begint met de basis: hydratatie. Het is van vitaal belang om je huid goed gehydrateerd te houden, vooral na blootstelling aan de zon. Een eenvoudige maar effectieve manier om dit te doen, is door dagelijks een vochtinbrengende lotion of crème te gebruiken. Deze hydraterende producten helpen je huid soepel te houden, en een gehydrateerde huid zal je zomerkleur langer behouden.

 

2. Regelmatig Exfoliëren voor een Stralende Zomerkleur

Exfoliëren is een cruciale stap om je zomerkleur te behouden. Het helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor je huid er frisser en stralender uitziet. Het gebruik van een milde scrub of een exfoliërende handschoen kan je hierbij helpen. Maar let op, overdrijf het niet, want te veel exfoliatie kan juist leiden tot het vervagen van je zomerkleur.


3. Bescherm je Huid tegen Overmatige Zonnestralen

Hoewel zonlicht essentieel is voor het krijgen van een mooie zomerkleur, is het ook belangrijk om je huid te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon. Te veel zon kan je huid beschadigen en je kleur sneller doen vervagen. Draag daarom altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Blijf bovendien in de schaduw tijdens de heetste uren van de dag om je huid extra te beschermen.

 

Een merk dat uitblinkt in huidbescherming is Biodermal. Hun producten zijn dermatologisch getest en bieden een breed scala aan producten die je helpen je huid te beschermen tegen de zon. Een van hun populaire producten is de Biodermal Gevoelige Huid Zonnemelk SPF 50. 

Gevoelige Huid Zonnemelk SPF 50

Deze zonnemelk biedt breed-spectrum bescherming, wat betekent dat het zowel tegen UVA- als UVB-straling beschermt. UVA-straling kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, terwijl UVB-straling verantwoordelijk is voor zonnebrand. Een goede zonnebrandcrème zoals deze beschermt tegen beide soorten straling.

 

4. Aftersun Producten voor een Langdurige Zomerkleur

Aftersunlotions of -gels zijn geweldige bondgenoten om je zomerkleur te behouden. Na een dagje in de zon kunnen deze producten je huid kalmeren en hydrateren. Ze bevatten vaak ingrediënten zoals aloë vera en vitamine E, die helpen om je huid te verzachten en de kleur te behouden.


Biodermal biedt ook aftersun producten die speciaal zijn ontworpen om je zomerkleur te optimaliseren. Neem bijvoorbeeld de After Sun Bruinverlengende Melk.

After Sun Bruinverlengende MelkDeze aftersun is verrijkt met het Total Tanning System (TTS), wat bekend staat om het stimuleren en verlengen van de natuurlijke melanineproductie in je huid. De verzorgende formule trekt snel in en laat je huid zijdezacht aanvoelen, waardoor het ideaal is om je zomerkleur te behouden en te versterken. 


5. Eet een Gezond Dieet voor een Stralende Huid

Wat je in je lichaam stopt, heeft ook invloed op de gezondheid van je huid en je zomerkleur. Voedingsstoffen zoals vitamine A en bètacaroteen kunnen bijdragen aan een gezonde huidskleur. Het is daarom een goed idee om voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen, spinazie en tomaten in je dieet op te nemen, omdat ze rijk zijn aan deze stoffen. Vergeet niet om gehydrateerd te blijven door veel water te drinken, want hydratatie is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je huid. Een goed gehydrateerde huid behoudt namelijk langer die stralende zomerkleur.

Kortom, met de juiste zorg, bescherming en voeding kun je die zomerkleur behouden waar je zo trots op bent. Onthoud deze tips en geniet van een stralende huid, zelfs na de zomermaanden. Vergeet niet om Biodermal-producten in overweging te nemen voor een optimale huidverzorging en bescherming tegen de zon.

Dit waren de 5 tips om je zomerkleur te optimaliseren en zolang mogelijk te behouden.

Onthoud dat een zomerkleur uiteindelijk zal vervagen, maar met de juiste zorg en bescherming kun je ervoor zorgen dat jouw zomerkleur zo lang mogelijk blijft en het langer duurt voordat deze zal vervagen. 

Girl on the beach
Pavo Couture​​
Girl on the beach with a hat
Pavo Couture​​

Waarom is de juiste SPF zo belangrijk?


Zonbescherming is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. De zon, hoewel een bron van warmte en licht, zendt ook schadelijke ultraviolette (UV) stralen uit die onze huid kunnen beschadigen en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Hier zijn enkele redenen waarom zonbescherming zo belangrijk is:


1. Huidkankerpreventie: Blootstelling aan UV-stralen kan leiden tot huidkanker, waaronder melanoom, het meest agressieve type. Regelmatig gebruik van zonnebrandcrème kan dit risico aanzienlijk verminderen.


2. Voorkomt vroegtijdige veroudering: Zonneschade kan leiden tot rimpels, fijne lijntjes, donkere vlekken en een slappere huid. Door zonnebrandmiddelen te gebruiken, behoudt u een jeugdige uitstraling.


3. Bescherming tegen zonnebrand: Zonnebrand kan onmiddellijke pijn en schade aan de huid veroorzaken. Zonbescherming met een hoge SPF voorkomt verbranding en de daarmee gepaard gaande ongemakken.


4. Oogbescherming: UV-stralen kunnen ook oogschade veroorzaken, zoals cataracten en oogmelanoom. Draag een zonnebril met UV-bescherming om uw ogen te beschermen.


5. Huidverzorging: Zonneschade kan leiden tot ongelijkmatige tint, pigmentvlekken en andere huidaandoeningen. Een goede zonbescherming helpt uw huid gezond en stralend te houden.


6. Gezondheid van het immuunsysteem: Overmatige blootstelling aan de zon kan het immuunsysteem verzwakken, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor infecties.

Het gebruik van zonnebrandcrème met een breed spectrum SPF is een essentieel onderdeel van zonbescherming. Daarnaast is het dragen van beschermende kleding en het vermijden van directe zonblootstelling tijdens de heetste uren van de dag verstandig. Zonbescherming is niet alleen van belang voor onze huid, maar ook voor onze algehele gezondheid en het behoud van een jeugdige uitstraling. Door bewust met de zon om te gaan en regelmatig zonnebrandmiddelen te gebruiken, kunnen we de schadelijke effecten van UV-stralen verminderen en genieten van een gezonder, langer leven. Met een mooie zomerkleur. 

Nog langer genieten van de heerlijke zon?

Shop bij pavo de beste swimwear, nu in de sale!