The safe space club

Let's Talk About: The Safe Space Club

Na seksueel geweld ben je juist opzoek naar erkenning, herkenning en vooral een warm bad waar je in terecht kunt komen. Dit vind je bij de Safe Space Club

Bijna de helft van alle vrouwen maakt in haar leven een vorm van seksueel geweld mee. Wist je dat 50% van de slachtoffers geen hulp zoekt? Dit wordt meestal niet gedaan door schaamte. The Safe Space Club kan deze slachtoffers wél bereiken. Op deze manier krijgen ook zij die hulp nodig hebben, de nodige begeleiding. The Safe Space Club is een team van vrijwilligers die slachtoffers van seksueel geweld bijstaat met op maat gemaakte hulp. Het doel? Het doorbreken van vicieuze cirkels van seksueel geweld.

The Safe Space Club, een initiatief van Stichting Together We Rise (TWR), is opgericht door Sara Alaoui-Dekker. Sara Dekker, zelf ook slachtoffer van seksueel geweld, liep tijdens haar verwerkingsproces tegen tallen problemen. De hulp waar ze behoefte aan had kon ze niet vinden.  “De meeste organisaties voelen kil, professioneel en afstandelijk aan,” zegt Sara. “ Dit moet anders kunnen dacht Sara dan ook.


Na seksueel geweld ben je juist opzoek naar erkenning, herkenning en vooral een warm bad waar je in terecht kunt komen. Een plek waar je dan ook hartelijk wordt verwelkomd. Als ervaringsdeskundige wilt Sara haar kennis delen, en vooral voorkomen dat anderen in hetzelfde koude kille bad belanden. 

Stichting Together we Rise

Together we Rise, hierna TWR genoemd streeft ernaar om het taboe rondom seks en seksueel geweld te doorbreken. Aandacht vragen voor de complexiteit rondom de verwerking van seksueel geweld, is waar TWR aandacht voor wilt vragen.


TWR werkt samen met verschillende organisaties, zoals: Gemeente Amsterdam, Centrum Seksueel Geweld, Het Rode Kruis, GGD Amsterdam, Steunpunt Seksueel Geweld, SportsGen en verschillende jongerenorganisaties.

Ik wil hulp!

Het maakt echt niet uit welke vorm van seksueel geweld of grensoverschrijdend gedrag je hebt meegemaakt, jij bent welkom bij The Safe Space Club. Je hoeft niks uit te leggen, je wordt hier begrepen! Jouw gevoel telt!


The Safe Space Club is te bereiken per Chat, Whatsapp, en Instagram DM!


Je krijgt altijd binnen 4 uur (overdag) een reactie van een van onze ervaringsdeskundigen: van iemand die zelf ooit ook seksueel geweld heeft meegemaakt. Van iemand die jou echt begrijpt en die je verder kan helpen.

De werkwijze

TWR biedt door middel van The Safe Space Care Project (individueel of in groepsvorm) slachtoffers de herkenning, begeleiding en steun die zij nodig hebben en geeft hun de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier inzicht te krijgen in zichzelf en hun trauma.

Een ander belangrijk onderdeel van dit programma is dat het de vrouwen klaarstoomt voor traumatherapie. Zij krijgen tijdens het programma inzichten en tools die zij nodig hebben om een dergelijk traject aan te kunnen. Daarnaast bouwen zij samen met de andere deelnemers aan een steungroep waar zij ook na het programma terecht kunnen voor hulp.


The Safe Space Care Project bestaat uit acht (gezamenlijke) bijeenkomsten en acht uur één op één begeleiding gedurende acht maanden. Het doel is om maandelijks bij elkaar te komen en informatie en kennis met elkaar te delen wat de slachtoffers in staat moet stellen om leiding te nemen over hun eigen verwerkingsproces. Daarnaast heeft iedere deelnemer één uur per maand beschikbaar voor persoonlijke begeleiding die zij naar eigen behoefte kunnen vormgeven. De deelnemers hebben een in totaal de keuze uit twaalf workshops. Tijdens de intakegesprekken wordt bepaald welke acht workshops het beste passen bij de groep/individu en hun behoefte

Steun door te doneren

TWR is volledig afhankelijk van donaties en steun van particulieren, sponsoren, organisaties en instellingen. Ze kunnen jouw steun hard gebruiken. 

Je kunt een donatie overmaken naar het bankrekeningnummer NL35 INGB 0006514686, ten name van Stichting Together We Rise, onder vermelding van ‘donatie’.

Klik op deze link om te doneren

Beluister hier ons gesprek met:

Sara Alaoui-Dekker

Oprichter The Safe Space Club