Women trough a window with blog tekst

Het terrasseizoen is officieël geopend! We nemen je mee naar de 5 leukste terrassen in Amsterdam

Op deze terrassen in Amsterdam zit je het lekkerst met je kop in de zon.
Borstonderzoek; Zo check jij jouw borsten Reading Het terrasseizoen is officieël geopend! We nemen je mee naar de 5 leukste terrassen in Amsterdam 6 minutes Next Moederdagcadeaus: de mooiste cadeaus die je moeder écht zal waarderen

JA ja er komt nu eindelijk echt lekker weer aan, als we het weerbericht mogen geloven dan. Het terrassen seizoen is dan ook volop geopend als het aan ons ligt. Maar waar drink jij straks nou het allerlekkerste glaasje aperol of ijskoude rose in de zon in Amsterdam?

Amsterdam is een grote stad en heeft erg veel te bieden. Maar een fijn terras vinden in de zomer kan nog wel eens lastig zijn. Door de vele gebouwen zit je vaak toch net in de schaduw of wordt het stukkend benauwd. Maar, zoek niet verder! Vandaag laten we jou onze 5 favoriete terrassen in Amsterdam zien. Plekken waar je gegarandeerd heerlijk zit met een lekker drankje en hapje op tafel!

In Favo van Pavo delen we elke vrijdag, vijf van onze favo’s. De leukste festivals, de beste eettentjes, de origineelste merken, nieuwe films en nog veel meer.

1. De Plantage

De plantage gevestigd in de Plantagebuurt behoort zeker tot het lijstje beste terrassen in Amsterdam. De plantage bevindt zich op een pleintje in Artis. Een heerlijk knus en gezellig terrasje dus. Je zit hier op een loopafstand van alle dieren in Artis. Wanneer je buiten zit heb je ook nog uitzicht op de prachtige lepelaars en Flamingo's van Artis.


Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch borrel en dinner. De hele dag plezier dus als je het ons vraagt. De borrelkaart bestaat uit heerlijke hapjes zoals Hummus met warme pita's, paddenstoelen kroketjes en nog veel meer. Mocht je nou blijven zitten tot het diner staat er nog veel meer op je te wachten. Van ravioli, visstoof naar de beste kabeljauwfilet. 


Dan het belangrijkste van de dag; de drankjes! 

De plantage heeft een uitgebreide wijnkaart. Met rode, witte, rose en mousserende draken. Ook heeft dit heerlijke terras een cocktail kaart. Yehees! Op de cocktail kaart staan de lekkerste gin & tonics en bijzondere cocktails. Neem bijvoorbeeld de Earl Grey Martini met Earl Grey Gin, citroensap, eiwit!


De hele dag drankjes proeven, gepaard met de lekkere hapjes als je het aan mij vraagt.


De plantage 

Plantage Kerklaan 36
1018 CZ Amsterdam 

2. Waterkant Amsterdam

Waterkant is opgericht in 2014 en is geïnspireerd op 'De Waterkant', in het hart van Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Waterkant bevindt zich in hartje Amsterdam, maar niet in de drukte ervan. Waterkant bestaat uit een gezellig terras langs de Surinamerivier waar je de beroemde Surinaamse gastvrijheid kunt ervaren en kunt genieten van heerlijke multiculturele hapjes en drankjes. Vanwege de overeenkomsten was het niet meer dan logisch om die hartverwarmende sfeer naar Amsterdam te halen.


Bij de Waterkant kun je terecht voor een hapje en een drankje. Maar ook voor een dansje!

Elke vrijdag van 2300-0300 veranderd dit restaurant in een prachtige dans club. Met de klanken van Afrikaanse en Surinaamse beats, gemixt met wat R&B en Hip Hop om een unieke en onvergetelijke ervaring te creëren.


Bij een goed drankje op het terras hoort natuurlijk een goed hapje eten. Goed eten kan je bij de waterkant zeker! 

Bakkeljauw kroketjes, saoto soup, Gado gado en nog veel meer. Het water loopt al in de mond bij het denken hier aan. 


Waterkant

Marnixstraat 246
1016 TL Amsterdam

3. Café Parlotte

Parlotte betekent kletsen; over het alledaagse en over het leven. Over wat ons boeit en wat ons iets doet, over eten, over wijn. Mooie wijn, lekker eten, maar vooral ook de gezelligheid van samen een avond doorbrengen op een fijne plek. Dat is Café Parlotte. 


Op deze heerlijke plek in de zon kun je vanaf 1600 terecht voor een heerlijke borrel.Een glas wijn, een biertje, oesters en kaasjes. Café Parlotte heeft van alles wat.


Ook kun je hier terecht voor een heerlijk vast drie- of viergangenmenu. Dagelijks wordt dit bereidt door de beste chefs. 

"Parlotte betekent kletsen; over het alledaagse en over het leven"

Maarten, Margot en Marjolein

Wat betreft de wijnen, je vindt bij Café Parlotte hele speciale wijntjes, maar ook wijnen voor ieder moment van zowel grote wijnproducenten als de wat mindere bekende wijnmakers. Voor ieder dat wils dus.


Cafe Parlotte

Westerstraat 182
1015 MR Amsterdam

4. Hannekes boom

Hannekes Boom is een bijzondere locatie in het centrum van Amsterdam, met een zonnig terras, een restaurant, een café een expositieruimte en een eigen haven. Nou wat wil je nog meer. 


Deze prachtige plek is een echte verborgen parel in de stad. Dit omdat het een best wel verborgen locatie is tegenover het Nemo Museum. 


Hanneke's boom is altijd een top plek, maar in de zomer nog leuker. Deze plek bestaat namelijk uit meerder ruimtes. zo heb je bijvoorbeeld de enorme biertuin, de rooftop bar en het terras.  Met optredens van muzikanten en dj’s, een uitgebreid aanbod van eten en drinken en een relaxed, lokaal publiek is Hannekes Boom ongetwijfeld een van Amsterdams meest interessante zomer hotspots.


Er is hier voor ieder wat wild. Zo heb je Nacho's, bittergarnituur en de lekkerste borrelplankjes (Ook vegan!) Verder kun je hier uiteraard ook dineren en lunchen en staat er een heerlijke uitgebreide drankenkaart voor je klaar!


Hannekes Boom
Dijksgracht 4
1019 BS Amsterdam

5. Canvas

"Dak-ter-ras. Overhemd op een kiertje, in m'n linker een biertje
Dak-ter-ras. Peuk achter m'n oor, er is niemand die ons stoort"

Hier is die dan het leukste dakterras van Amsterdam. Hier kan je binnen rollen na jouw heftige studiesessie in de werkplaats van het Volkshotel. Natuurlijk kan je hier ook gewoon genieten op jouw vrije dag.


Op de zevende verdieping van het levendige Volkshotel bevindt zich Canvas op de 7e, een bar/club/cafe/restaurant dat bekendstaat om haar relaxte sfeer.
Zeven verdiepingen boven straatniveau heeft Canvas zowel een retro-chique eetzaal en bar als een prachtig buitenterras met panoramisch uitzicht over de Amstel en het stadscentrum. 


Je kunt hier genieten van een heerlijk ontbijt, lunch en Diner. Netuurlijk zijn er ook hapjes genoeg!

Geniet jij al van je hapje en drankje op het dakterras van Canvas?


Canvas  

Wibautstraat 150,
1091 GR Amsterdam