Women trough a window with blog tekst

Het terrasseizoen is officieel geopend! We nemen je mee naar de 5 leukste terrassen van Amsterdam

Op deze terrassen in Amsterdam zit je het lekkerst met je kop in de zon.
Borstonderzoek; Zo check jij jouw borsten Lezing Het terrasseizoen is officieel geopend! We nemen je mee naar de 5 leukste terrassen van Amsterdam 4 minuten Volgende Moederdagcadeaus: de mooiste cadeaus die je moeder echt zal waarderen

JA ja er komt nu eindelijk echt lekker weer aan, als we het weerbericht mogen geloven dan. Het terrassenseizoen is dan ook volop geopend als het aan ons ligt. Maar waar drink jij meteen nou het allerlekkerste glaasje aperol of ijskoude rose in de zon in Amsterdam?

Amsterdam is een grote stad en heeft erg veel te bieden. Maar een fijn terras vinden in de zomer kan nog wel eens lastig zijn. Door de vele gebouwen zit je vaak toch net in de schaduw van het stukkend benauwd. Maar, zoek niet verder! Vandaag laten we jou onze 5 favoriete terrassen in Amsterdam zien. Plekken waar je gegarandeerd heerlijk zit met een lekker drankje en hapje op tafel!

In Favo van Pavo delen we elke vrijdag vijf van onze favo's. De leukste festivals, de beste eettentjes, de origineelste merken, nieuwe films en nog veel meer.

1. De Plantage

De plantage gevestigd in de Plantagebuurt behoort zeker tot de lijst beste terrassen in Amsterdam. De plantage bevindt zich op een pleintje in Artis. Een heerlijk knus en gezellig terrasje dus. Je zit hier op een loopafstand van alle dieren in Artis. Wanneer je buiten zit heb je ook geen uitzicht op de prachtige lepelaars en Flamingo's van Artis.


Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch, borrel en diner. De hele dag plezier dus als je het ons vraagt. De borrelkaart bestaat uit heerlijke hapjes zoals Hummus met warme pita's, paddenstoelenkroketten en nog veel meer. Mocht je nou blijven zitten tot het diner staat er nog veel meer op je te wachten. Van ravioli, visstoof naar de beste kabeljauwfilet.


Dan het belangrijkste van de dag; de oplossing!

De plantage heeft een uitgebreide wijnkaart. Met rode, witte, rose en mousserende draken. Ook heeft dit heerlijke terras een cocktailkaart. Ja hoor! Op de cocktailkaart staan ​​de lekkerste gin & tonics en bijzondere cocktails. Neem bijvoorbeeld de Earl Grey Martini met Earl Grey Gin, citroensap, eiwit!


De hele dag schijnen, gepaard met de lekkere hapjes als je het aan mij vraagt.


De plantage

Plantage Kerklaan 36
1018 CZ Amsterdam

2. Waterkant Amsterdam

Waterkant is opgericht in 2014 en is geïnspireerd op 'De Waterkant', in het hart van Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Waterkant bevindt zich in hartje Amsterdam, maar niet in de drukte ervan. Waterkant bestaat uit een gezellig terras langs de Surinamerivier waar je de beroemde Surinaamse gastvrijheid kunt ervaren en kunt genieten van heerlijke multiculturele hapjes en spoelen. Vanwege de overeenkomsten was het niet meer dan logisch om de hartverwarmende sfeer naar Amsterdam te halen.


Bij de Waterkant kun je terecht voor een hapje en een drankje. Maar ook voor een dansje!

Elke vrijdag van 2300-0300 veranderde dit restaurant in een prachtige dansclub. Met de klanken van Afrikaanse en Surinaamse beats, gemixt met wat R&B en Hip Hop om een ​​unieke en indrukwekkende ervaring te creëren.


Bij een goed drankje op het terras hoort natuurlijk een goed hapje eten. Goed eten kan je bij de waterkant zeker!

Bakkeljauwkroketten, saotosoep, Gado gado en nog veel meer. Het water stroomt in de mond bij het denken hier aan.


Waterkant

Marnixstraat 246
1016TL Amsterdam