Orders placed before 10pm are shipped the same day!

Internationale vrouwendag, interview met Geraldine Kemper

Vandaag is het internationale vrouwendag. Een belangrijke dag, vinden wij van Pavo. Collectieve actie en gedeelde verantwoordelijkheid voor het bereiken van gendergelijkheid is wat Internationale Vrouwendag impactvol maakt. Aandacht voor dit onderwerp is nodig, zo vindt ook Geraldine Kemper. Wij nodigden haar uit voor een (super gezellig) interview om dit onderwerp onder de aandacht te brengen en natuurlijk ook om Geraldine (in onze ogen een powervrouw) beter te leren kennen.

In mijn ogen, en ik denk in de ogen van velen is Geraldine Kemper hét voorbeeld van een powervrouw. Ze is succesvol, bloedmooi en heeft een prachtige persoonlijkheid. Maar dit bezige bijtje zet zich daarnaast ook in voor vrouwenrechten, is ambassadeur van Action Aid én zet ze zich o.a. in tegen straatintimidatie.

Je zet je in voor vrouwenrechten. Welke organisaties vind je belangrijk? Wat doe jij precies?

“Ik ben ambassadeur van Action Aid, Action Aid zet zich o.a. in voor vrouwenrechten over de hele wereld. Een organisatie waar ik pas 2 jaar bij zit, maar het voelt heel erg goed. Het is nu wat minimaal door corona, er zouden wat werk trips komen waarbij ik ook echt op bezoek zou gaan in bepaalde landen. Eigenlijk gebruik ik nu m’n platform (sociale media) om mensen te laten zien wat er aan de hand is, wat we kunnen doen, wat Action Aid doet met het geld dat is opgehaald, dat is natuurlijk belangrijk om te zien. Ik heb laatst een soort podcast gedaan, met video, hoe noem je dat (kwamen even niet op de naam, maar jullie snappen vast ook wat we bedoelen haha). Hier hebben we het over het onderwerp gehad en hebben we bijvoorbeeld ook 35 push ups gedaan, omdat 35% van de vrouwen wereldwijd te maken heeft gehad met geweld, dat is bizar veel… Het zit soms zo in de maatschappij gewurmd, dat we het soms niet eens door hebben.

Ik ben opgevoed in een vrouwen gezin, het voelde heel goed om dit te steunen en supporten. Ik ben vrouw, jij bent vrouw, we hebben er allemaal wel eens op een manier mee te maken gehad, dat een man je klein laat voelen, zijn macht misbruikt bijvoorbeeld.

Hoe is de ongelijkheid binnen de televisie? Zie jij televisie als een mannenwereld?

Het is wel een wereld waarin mannen groten rollen hebben, maar ik denk dat vrouwen wel aanzienlijk goed vertegenwoordigd zijn. De vrouwen die nu aan de top staan van de televisie? Ik denk eigenlijk dat er meer vrouwen zijn dan mannen op dit moment. Jinek, echt een powerwomen, echt echt, Chantal Jansen die iets moois heeft opgezet, eigenlijk een heel platform, dat heeft geen man nog gedaan hoor. Linda, laten we haar ook niet vergeten. Ik zie het zo dat vrouwen goed vertegenwoordigt zijn binnen de televisie, salaris technisch weet ik het niet natuurlijk haha.

Hoe was je als jonge vrouw. Had je ambities? Iets met televisie?

Ik wist het echt, echt niet.. Ik had het idee dat ik moest kiezen.. Ik had de middelbare school afgemaakt. Eigenlijk durfde ik er nooit tussen uit te gaan om te reizen, daarom ben ik ben sport marketing gaan studeren, want ik hield erg van sporten, toch wist ik ergens ook wel, is dit nou wat ik wil? Ik ben er ergens ook wel echt een beetje in gerold, in de wereld van televisie. Ik was 19 en deed mee aan een talenten show ‘sterretje gezocht’ heette dat. Ik sportte veel, en ik was op trainingskamp geweest, de mensen daar zeiden “fuck it Ger, je moet het gewoon doen, het is altijd leuk met je!”

Ik dacht: ja, wat kan er misgaan? Dus ik sloop door die rondes heen, en ineens stond ik in de finale. Toen dacht ik nog, ja, dan win je een talentenjacht, en nu?

Ik heb zelf items gemaakt, alles wat ik aangebonden kreeg deed ik. Ik keek met veel plezier naar o.a. spuiten en slikken, ik vond het geweldig. Ik wilde dat doen wat zij deden, dat was per ongeluk televisie. Ik dacht niet op mn 18e; ik word presentator haha. Ik wilde eigenlijk bij Ajax werken toen ik 18 was, ik was dol op voetbal en Ajax haha.

Ik denk dat veel meiden/vrouwen tegen je op kijken en graag in jouw schoenen zouden willen staan. Heb je tips voor jonge meiden die bij tv willen of beroemd willen worden? Wat zou je hun mee willen geven?

“Ik heb nooit gedacht ik wil beroemd worden. Dat was een bijkomstigheid van mijn leuke werk. We leven nu in een tijd waarin je zo veel kan met weinig middelen. Toen ik begon was er geen YouTube, Instagram, Facebook, dat klinkt ver weg haha, maar dat is echt zo! Nu kan je met je telefoon materiaal maken waardoor je op valt, dat zorgt er ook voor dat je meer concurrentie hebt, want iedereen kan het, je moet ergens in opvallen. Ik denk als mensen nu denken ik wil presentator worden, dan moet je gewoon dingen gaan maken, gewoon doen!! Zo’n BNN university, dat elk jaar gewoon begint, daaraan meedoen, je moet opvallen, gewoon doen!

Wie is in jouw ogen een powervrouw?

“Jaaa, ik zeg altijd mn moeder haha, omdat ik echt vind, dat wat zij heeft gedaan, in haar eentje, twee kinderen opvoeden. En elk baantje dat ze kon krijgen, heeft ze gedaan om er voor ons te zijn, ja. Ik heb dat dus ook echt wel bij Jinek, dat ik denk jeetje vrouw, zo slim, zo respectvol naar mensen, iedereen altijd in hun waarde laten. Wat ik bij haar heel cool vind, is dat ze haar privéleven ook echt privé heeft, wel heel vet, je hebt geen idee wat ze erbuiten nog doet. Dat vind ik vet.

Wat wil je nog meer? Heb je dromen buiten de televisie?

Ik heb een kledinglijn geprobeerd, vond ik niet leuk, je moet er 100% in staan met de juiste mensen, ja dat heb ik ook geprobeerd. Soms denk ik wat wil ik nog meer, wil ik alleen bij tv werken, wil ik er nog iets naast doen? Ik houd van kust en interieur, het lijkt me heel tof om iets met kunst te doen, ook al zijn er al miljoenen van, wat je trouwens dus nooit moet tegenhouden (!!) een eigen interieurwinkel of iets. Ik vind markten afstruinen heerlijk. Ik heb wel een voordeel dat ik al veel volgers heb, misschien moet ik dat gebruiken voor een volgend bedrijfje. Je moet ergens het randje hebben dat het anders is, dat moet ik even zoeken, en dan jouw quote volgen en GEWOON DOEN haha.

Waar haal je energie uit? Welke activiteiten?

Vrienden! Heel erg! Afgelopen weekend ben ik in de natuur geweest, 3 dagen lang, op Winterwoods. Het is daar echt geweldig! Ik ben op veel plekken geweest haha, maar dit, wauw, echt een aanrader! Ik krijg energie van de natuur, van de bergen, en toch ook echt van een feestje. Dansen. Ik ben echt een danser, als je mij op een feestje ziet staan en je wilt een praatje houden vind ik dat heel lastig haha, want ik moet gewoon dansen! Van veel dingen krijg ik energie eigenlijk, sporten ook. Ik merk in deze tijd, in de corona tijd, je moet dingen zoeken waar je energie uit haalt, dat is belangrijk.

*We waren inmiddels even afgedwaald, we zaten even op het onderwerp kamperen, daar krijg je energie van, van kamperen haha. Natuur! Tip van ons beiden; Kamperen!

Heb je tips voor vrouwen die het idee hebben dat ze niet gelijk behandeld worden?

Ik zou kijken waar het vandaan komt dat je je zo voelt, en of je dat kunt aankaarten? Ik denk dat communicatie in heel veel gevallen heel erg belangrijk is. Dit zijn dingen op werk, minder heftige dingen, niet over geweld. Op het moment dat er geweld wordt gebruikt, en je je niet veilig voelt, zou ik wel echt naar een instantie gaan. Als je op je werk het idee hebt, dan moet je het open spelen.

Zou je nog iets mee willen geven betreft internationale vrouwendag?

Mijn quote is altijd, ook een beetje naar de mannen haha. Maar die heb ik van mij oma geleerd. Is dat je andere behandelt zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Het zou zo fijn zijn als de hele wereld, man/vrouw/alles daar tussenin dat doet.

Hoe kunnen wij een steentje bijdragen?

Aandacht voor dit onderwerp is gewoon altijd goed, want dan gaan gesprekken beginnen en wordt er gepraat over dit onderwerp. Ik denk dat er een golf bezig is, en dat het de goede kant op gaat, we zijn er nog lang niet. Maar als je kijkt hoe het vroeger zat, ik bedoel, dat we pas sinds kort mogen stemmen als vrouwen, dat is echt niet zo heel lang geleden. Er worden al stappen gemaakt, maar we zijn er nog lang niet. Dat je niet zelf mag beslissen of je abortus wilt plegen, je moet wel zelf baas over eigen buik kunnen zijn.

Aandacht voor het onderwerp is het allerbelangrijkst. En als je het ziet, of het idee hebt, open het gesprek ook, sommige mensen hebben net even dat zetje nodig!

Hoofd quote: je moet gaan kamperen hahaha

Updating…
  • No products in the cart.